FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9788418083068
DOI:
Referencia: 80186-0
Fecha: desembre, 2019
Encuadernación: rústica amb solapes
Tamaño: 15 x 21 cm.
Páginas: 148

Ecotècnia SCCL: èxit empresarial o fracàs cooperatiu?

Els 10 primers anys de la vida d’Ecotècnia (1981-1991)
Colección: Horizontes
Género: No ficción

15,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

El que m’ha empès a escriure aquest llibre ha estat el desig de posar en valor el cas d’una entitat empresarial catalana innovadora que va aconseguir situar-se entre les deu primeres del món i que va passar a mans de grans companyies internacionals, i tot això a partir de tres enginyers professionals i de cinc enginyers acabats de graduar que van aportar l’equivalent a 2.500 euros actuals.
Aquesta obra ofereix informació detallada sobre els deu primers anys de la cooperativa Ecotècnia, que van ser suficients per engegar importants processos de creació d’activitats de recerca, d’innovació, de creixement i d’adaptació als mercats, superant la manca de suport de les institucions catalanes i amb l’oposició d’alguns sectors de l’esquerra ambientalista. Aquest recorregut no va ser fàcil.
Aquesta publicació pretén compartir l’experiència de com vàrem ser capaços d’assolir uns resultats que semblaven utòpics, com vàrem sortejar un seguit de dificultats econòmiques, organitzatives i tecnològiques i com vàrem vèncer les dificultats per mantenir els valors constitucionals en un entorn molt diferent del de la creació de la cooperativa. D’aquí el títol del llibre.
Conèixer la història d’Ecotècnia pot ser d’especial interès per a emprenedors i historiadors de l’economia i de les empreses locals. També pot orientar les institucions públiques de Catalunya perquè evitin la pèrdua d’activitats industrials com la de la cooperativa Ecotècnia, que després sí que va ser valorada pel grup Mondragón del País Basc, per la francesa Alstom i per la General Electric dels EUA.
Joaquim Corominas

Índice

Pròleg
1. Introducció
2. Organització del treball
3. Anàlisi tecnològica
4. Anàlisi econòmica
5. Canvis estructurals
6. Evolució
7. Necessitats de capitalització
8. El final de la cooperativa
9. Preguntes i solucions
10. Conclusions
Annexos

Joaquim Corominas
9788418083068

80186-0

Echa un vistazo

Nota de prensa

Ir al contenido