FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9788499210469
DOI:
Referencia: 80130-0
Fecha: noviembre,2009
Encuadernación: rústica
Tamaño: 15 x 23 cm.
Páginas: 150

Sabers femenins a l’Europa moderna

Colección: Horizontes
Género: No ficción

17,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Sabers femenins a l’Europa moderna s’ocupa dels sabers de les dones en un període de tres segles que ofereix el marc temporal per desplegar les activitats I els sabers femenins en la màxima amplitud posible, amb el convenciment que fa emergir, simultàniament, les característiques del món que les dones habitaven. El llibre té una visió sincrónica però no renuncia a la diacronia. Perquè si la sincronia permet un tractament amb major profunditat, la diacronia aporta les necessàries interrelacions entre autores, entre èpoques, entre disciplines. Permet establir, en definitiva, relacions genealògiques tot conjugant els temps.
El llibre pren més importancia si cal en relació al que estableix la Llei del deret de les dones a eradicar la violencia masclista, que diu: “Les dones han estat Essentials en la construcció i la defensa dels drets i les llibertats al llarg de la història. Malgrat això, gran part de les postres societats no han reconegut el paper històric de les dones i no n’han garantit els drets”. I per promoure l’impuls de la coeducació.
El llibre està pensat per a un públic multidisciplinari format per professorat dels diferents nivells educatius, persones estudioses del tema i les biblioteques, que compleixen una bona funció de divulgació.

Índice

Presentació

TEMA 1. Les dones i el saber: una relació complexa
TEMA 2. Activitat científica femenina
TEMA 3. Filosofia: de l’Humanisme a la Il.lustració
TEMA 4. Travessant els límits de les disciplines
TEMA 5. La mediació com a pràctica política
TEMA 6. L’escriptura. Espais de llibertat
TEMA 7. Autorepresentació I gènere epistolar

Bibliografia

Ascensió Torvisco Flores; Julia Cabaleiro Manzanedo; Maria Lluïsa Cunillera i Mateos; Núria Solsona i Pairó; Pilar Pérez Arbej
9788499210469

9788499210537
80130-0

80130-1

Echa un vistazo

Nota de prensa

p

Disponible en otras plataformas digitales

Ir al contenido