FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 2385-6467-05
DOI:
Referencia: 96005-0
Fecha: noviembre, 2020
Encuadernación: rústica
Tamaño: 21 x 29,7 cm.
Páginas: 124 a tot color

La Revista d’El Diari de l’Educació. NÚM. 5

Paraules que fan pensar
Colección: Drets/Derechos, Ed
Género: Revista

20,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Editorial: Guanyar el futur

Els dies d’emergència sanitària i de confinament ja formen part de la nostra biografia. Cada un de nosaltres guarda en la seva memòria íntima els records i les emocions d’aquells dies. Dels mesos de març, abril, maig… de l’any 2020. Sentiments de dolor per aquells que han perdut éssers estimats a causa de la pandèmia. D’incertesa, de por, per tots.

Per la comunitat sanitària van ser dies de lluita a vida o mort. Pels treballadors de serveis essencials, dies de risc per atendre a la població. Per vosaltres, els docents, dies per afrontar el repte d’acompanyar als alumnes, a les seves famílies i a la vegada intentar mantenir la cadena d’aprenentatges. Dies per redescobrir l’extraordinari valor que té l’escola a la hora de garantir l’equitat, la justícia social, de compensar les creixents desigualtats.

Va ser un temps carregat d’emocions. Però també per pensar, per reflexionar. En El Diari de l’Educació vam acollir les vostres opinions i, com mai, vam sentir realitzada la nostra vocació d’àgora de la comunitat educativa. Vam escoltar moltes veus i a la vegada oferir tota la informació necessària per afrontar junts el que ha estat un dels majors reptes col·lectius de les nostres vides.

Necessitem pensar sobre el que ens ha passat i obrir el focus per posar en context l’experiència que ens ha portat el coronavirus. El context històric i, a la vegada, amb projecció cap al futur. Amb aquesta voluntat ha nascut la cinquena revista que edita El Diari de l’Educació per als seus subscriptors. És un número especial que intenta pensar amb vosaltres, reflexionar junts, sobre factors essencials de la nostra vida. Alguns vénen de molt lluny, en el temps o en la distància, i altres són molt propers. Però tots necessaris, al nostre entendre, per construir el futur.

La Revista ED acull articles de trenta autors i extractes de les entrevistes que, sota l’epígraf de ‘Reflexions de la nova era’, vam publicar aquells dies tan difícils. És una obra coral, com El Diari de l’Educació, que només és possible amb la vostra participació i el vostre suport. Per això, una vegada més, us donem les gràcies per ser-ne subscriptors, i ens prenem la llibertat de demanar-vos que compartiu les ‘Paraules que fan pensar’ amb les vostres companyes i companys. Creiem, modestament, que aquesta revista és un bon motiu per sumar-se a la comunitat de subscriptors de El Diari de l’Educació. I, així, fer-lo possible.

Van ser dies molt durs que van canviar les nostres vides; que van donar el veritable valor a tot allò que formava part de la nostra ‘normalitat’ sense ser-ne prou conscients. La sanitat, l’educació, la ciència, la solidaritat… i, entenem, també el periodisme compromès en el bé comú són més necessaris que mai. Per això ens reafirmem encara més en la vocació amb la qual vam néixer: estar al vostre servei, perquè la vostra tasca de formar i acompanyar als alumnes i a les seves famílies és l’única possibilitat de guanyar el futur.

Índice

2385-6467-05

96005-0

Echa un vistazo

Nota de prensa

Ir al contenido