FICHA TÉCNICA

PDF:
ISBN: 9788419312495
DOI: https://doi.org/10.36006/80546-1
Referencia: 80546-1
Fecha: agosto, 2022
Tamaño: 92 ( 0.88 MB)

Saber la singularitat: innovació docent des dels feminismes

Coordinación:
Género: No ficción

OPEN ACCESS

Número de descargas
256 Descargas

Presentación

«Saber la singularitat: innovació docent des dels feminismes» és el recull d’experiències pràctiques, aplicades a diverses àrees de coneixement en l’ensenyament universitari, i l’elaboració de propostes que han dut a terme diferents docents de la Universitat de Barcelona i amb les quals proposem la transformació feminista de la relació entre estudiant i saber.

La «singularitat» és l’atenció en primera i tercera persona, entre docent i estudiant, a la matèria d’estudi, a allò que succeeix a l’aula en el procés d’aprenentatge, i a la relació entre la universitat i les persones.

En un context en què la incorporació de la transversalitat de gènere ha de fer-se efectiva en els plans docents i en la institució universitària, cada un d’aquests capítols aporta a satisfer les necessitats de docents de tot l’àmbit universitari.

Índice

Introducció: Aprehendre les experiències (Patrícia Victòria Martínez i Àlvarez)

BLOC I. EN PRIMERA PERSONA: ENSENYAR ATENENT VIDES SINGULARS
1. Estudis Anglesos. Literatura i teatre: continguts en 
primera persona (Elisabeth Massana)
2. El quadern de bitàcola o dietari de curs. Navegar amb llibertat femenina en el mar de l’ensenyament superior (Assumpta Bassas Vila)
3. Pensar la salut mental des dels feminismes: una proposta d’innovació docent en el Grau de Treball Social (Mercedes Serrano-Miguel)
4. Aplicació d’eines feministes a la docència d’una assignatura de Pedagogia (María Rosa Buxarrais)

BLOC II. ESCOLTAR ELS SILENCIS I MIRAR ELS BUITS
5. Elles també pensen: introduint la perspectiva de gènere en continguts, pràctiques i metodologies docents al Grau de Filosofia (Núria Sara Miras Boronat)
6. Innovació docent fent aprenentatge de servei en perspectiva feminista. Una experiència des de l’assignatura Sociologia dels Gèneres sobre el tema de gèneres i tecnologies (Núria Vergés Bosch, Leon Freude, Elisabet Almeda Samaranch, Rosa Ortiz Monera, Anna Morero Beltran)
7. Aportacions feministes a la docència de la física (Catalina Coll, Sònia Estradé, Marta Gironella, Francesca Peiró)

BLOC III. MISCEL·LÀNIA PER A L’EFECTIVITAT
8. Economia i Empresa: abordatge de conceptes per a la seva efectiva aplicació (Montserrat Crespi-Vallbona)
9. Ciències de l’Aigua: el feminisme com a eina vertebradora de la docència fora de l’aula (Jofre Herrero, Diana Puigserver)
10. Introducció de la perspectiva de gènere en la docència d’una assignatura en un grau científic: diagnosi i propostes de millora (Xènia Canals, Sílvia Bofill-Mas)

Patrícia Victòria Martínez i Àlvarez

9788419312495

80546-1

Ir al contenido