FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9772696698007:20
DOI:
Referencia: 96009-0
Fecha: desembre, 2024
Encuadernación: Rústica
Tamaño: 21 x 29,7 cm
Páginas: 128 a tot color

EDICIÓN DIGITAL:
ISBN: 9772696698007:20
DOI:
Referencia: 96009-1
Fecha: desembre, 2024
Tamaño: 128 a tot color

Formato digital:

Revista Drets: Ed – La Revista d’El Diari de l’Educació. Núm. 20

Mestres de la nostra vida. Homenatge al poder transformador dels docents
Colección: Drets/Derechos, Ed
Género: Revista

20,00

EDICIÓN IMPRESA

Disponible en formato digital:

COMPRAR EN OCTAEDRO EDITORIAL DIGITAL

PDF  20€

Presentación

Editorial: Compromís

La revista que teniu a les mans vol ser una reivindicació de la figura del docent i un agraïment a mestres, professors i professores que ens han marcat la vida gràcies a la seva capacitat d’observació i a fer que l’alumnat aprengui les matèries que s’han d’impartir a l’aula, però sobretot els valors i les bases que li seran útils a l’escola de la vida.

En aquest onzè aniversari del Diari de l’Educació hem recollit 11 històries de persones de diferents sectors, com ara el periodisme, la gastronomia, la docència, la moda, l’arquitectura, l’art, el disseny, l’empresa, l’enginyeria o l’advocacia que, per un motiu o un altre, han volgut donar les gràcies a un referent de l’escola o de l’institut i han posat en valor la tasca d’educar des de la paciència, la creativitat, la fermesa i el compromís.

Són 11 experiències, però podrien ser moltes més. El Diari de l’Educació vol aportar el seu gra de sorra al reconeixement d’aquests herois i heroïnes que saben transmetre aptituds i actituds en positiu en un moment en què cal reivindicar la passió per l’ensenyament i el vincle que a vegades es crea entre alumnat i docent, fins i tot quan ja no comparteixen classe, fins i tot quan passen dècades.

Aquest recull d’històries humanes no és casual. El fem en un moment en què considerem que el debat educatiu s’ha enterbolit i que cal una reflexió serena i col·lectiva sobre cap a on ha d’anar l’educació, en un món en què les xarxes socials copen protagonisme, la informació i les fake news es malmesclen i l’esperit crític es fa especialment necessari per fer front als extremismes. Allà on sembla que tot va a pitjor, volem afegir un cert realisme i posar el focus en experiències que sí que funcionen i que podrien ser extrapolables a altres aules i altres centres, tot fent costat a la dignificació de la professió i a la defensa dels drets laborals com a garanties per a un bon aprenentatge.

Els docents i les docents que apareixen en les converses que formen la part central d’aquesta revista són persones que aprecien l’alumnat, que s’actualitzen, que estan disposades a debatre i a qüestionar-se, que compten amb les famílies i amb la totalitat dels agents educatius, que assumeixen els conflictes, que busquen solucions col·lectives, que respecten les opinions diferents, que planten cara davant les línies vermelles, que tenen vida més enllà del centre educatiu i que tenen un objectiu comú: el compromís amb els i les alumnes.

També des del periodisme que exercim al Diari de l’Educació ens volem comprometre, amb responsabilitat i modèstia, a ser l’altaveu mediàtic de les propostes i les persones que, des dels diferents àmbits relacionats amb l’educació (educació social, pedagogia, lleure educatiu, cultura, serveis sanitaris, entitats socials, docents, universitats, famílies, alumnes…) ajuden a construir un model de societat més inclusiu, més equitatiu i més just que té en compte totes les diversitats i totes les capacitats.

Índice

Ir al contenido