FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9772696698007:17
DOI:
Referencia: 96008-0
Fecha: gener, 2024
Encuadernación: Rústica
Tamaño: 21 x 29,7 cm
Páginas: 114 a tot color

PDF:
ISBN: 9772696698007:17
DOI:
Referencia: 96008-1
Fecha: gener, 2024
Tamaño: 114 (26,4 MB)

Revista Drets: Ed – La Revista d’El Diari de l’Educació. Núm. 17

Un viatge compartit. 10 anys de periodisme al servei de la comunitat educativa
Colección: Drets/Derechos, Ed
Género: Revista

20,00

EDICIÓN IMPRESA

Disponible en formato digital:

COMPRAR EN OCTAEDRO EDITORIAL DIGITAL

PDF  20€

Presentación

Editorial: Gràcies!

El Diari de l’Educació va néixer el 14 de febrer del 2014. Era el fruit d’un procés que havia començat dos anys abans, quan un grup de periodistes vam arribar a la conclusió que, per exercir el nostre ofici en plena llibertat i responsabilitat, ens calia crear els nostres propis mitjans de comunicació.

Compartíem una convicció: que el periodista té el deure d’aspirar a la veracitat; de preservar-ne la independència; defensar l’interès públic i comprometre’s amb els drets humans. Tot aquest conjunt de principis descansa en dos fonaments, anteriors a totes aquestes pautes i a qualsevol ètica professional: la llibertat i la responsabilitat. L’ètica és la responsabilitat, però no hi ha responsabilitat sense llibertat.

Volíem ser lliures per ser responsables. Per prendre les nostres pròpies decisions amb tota independència, sense dependre d’interessos aliens al periodisme. I la decisió que vam prendre va ser exercir un periodisme compromès amb els drets essencials. Al llarg de les nostres carreres professionals ho havíem intentat dins els grans mitjans convencionals, però cada vegada resultava més complicat. Necessitàvem les nostres pròpies eines. I, també, la complicitat de les ciutadanes i ciutadans que eren, i són, conscients que un periodisme lliure, independent i responsable és vital per a les democràcies.

Érem lliures, independents, i vam prendre les nostres decisions. Era l’any 2012, trontollaven les conquestes socials que tant havien costat conquerir. La societat afrontava reptes socials i polítics de gran magnitud. I pensàvem que el periodisme no podia ser un simple observador. D’aquesta convicció va néixer la Fundació Periodisme Plural, l’any 2013, que en els seus primers anys de vida va editar, a més de El Diari de l’Educació, Catalunya Plural, El Diario de la Educación, El Diari de la Sanitat, El Diari del Treball i la Revista XQ, ara convertida en un projecte europeu: XQthenews.

El punt en comú de tots aquests mitjans és el d’aportar informació de qualitat als col·lectius que esteu en primera línia en la defensa dels drets essencials, començant per l’Educació. I també, crear ‘places públiques’ on us podeu trobar, dialogar i debatre. Deu anys després, ens veiem amb cor de dir que ho hem aconseguit. Periodistes i comunitat educativa. El Diari de l’Educació ha arribat fins aquí per aquell somni utòpic d’un grup de periodistes que dèiem que l’educació és cosa de tots, també del periodisme.

Però, per damunt de tot, per la vostra implicació. Pels milers i milers de docents que ens llegiu; pels que hi col·laboreu amb una immensa generositat; pels que en sou subscriptors i subscriptores, i per les entitats que ens ajudeu. Pensem, deu anys després, que hem escrit, junts i juntes, una gran història de llibertat i responsabilitat. Per tot això, gràcies infinites!

Índice

Ir al contenido