FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9788499216256
DOI:
Referencia: 80146-0
Fecha: noviembre, 2014
Encuadernación: rústica
Tamaño: 15 x 21 cm.
Páginas: 224

R-Evolució del sistema educatiu

La pedagogia sistèmica multidimensional, un paradigma educatiu emergent
Género: No ficción

18,80

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Res es pot entendre si no és a la llum de l’evolució; no som una espècie acabada, estem devenint dia a dia. Evoluciona la cultura, les societats, la tecnologia; evolucionen els valors, evoluciona la consciència… Ens podem preguntar de què depenen els canvis evolutius, qui o què els genera i com podem afavorir algun canvi en l’educació, que és l’àmbit que ens ocupa. Quin tipus d’evolució necessitem?
Howard Gardner, pare de la teoria de les intel·ligències múltiples, s’està qüestionant moltes coses de la seva pròpia tesi. Es planteja el fet que els polítics que han ocasionat grans barbaritats, com la guerra d’Iraq o altres massacres, poden tenir molt desenvolupades les intel·ligències múltiples, però no han tingut escrúpols a l’hora de fer-ho. Ell i els seus col·legues ara investiguen on radica la intel·ligència del bé comú.
El títol del nostre llibre, R-Evolució del sistema educatiu, és un joc de paraules que en si mateix amaga la solució.
La paraula revolució ens posa en contacte amb quelcom que explota, un trencament de motllos, forces reprimides es posen en acció per produir els canvis esperats.
La R representaria tot allò reprimit, exclòs de l’educació i de la vida de les persones, la vessant profunda i sagrada de la vida, que comença amb allò més biològic. Ens cal incloure el cos, els impulsos, les emocions… Els hem anomenat els sense papers, atès que no consten mai enlloc i són més del 90% del que som.
Necessitem una Revolució cap a un pensament integrat, que potenciï tot el que som i ho abraci sense excloure’n res; només així podrem avançar cap a una civilització més humana que tingui cura del bé comú de tots, no només d’uns quants, i podrem efectuar un salt evolutiu que ens faci més feliços i adaptables a les circumstàncies que ens toca viure. Aquest és el millor regal que podem fer a les noves generacions.
La R obre la porta de l’evolució de l’educació cap a un paradigma sistèmic, multdimensional i complex, que abraça totes les dimensions i totes les realitats. Cal aventurar-se més enllà dels camins coneguts: la creativitat, la intuïció i les emocions seran ara les aliades per establir un estat de coherència entre el cor i la ment.

Índice

Pròleg
Agraïments
Part 1. Els sense papers de l’educació
Presentació
1. La reconciliació dels nostres cervells, un salt evolutiu per a la humanitat
2. Nivells de consciència i educació
3. El lloc del cos a l’educació
4. Les emocions i els sentiments, elements clau per l’aprenentatge
5. Una nova dimensió de l’aprenentatge
6. Algunes activitats curriculars de pedagogia sistèmica multidimensional
Part 2. Maletí d’eines d’aplicació de la pedagogia sistèmica multidimensional
Presentació
1. Eines d’estudi dels camps familiars: genograma, fotograma…
2. Metodologia CAMP(o)
3. Solucions sistèmiques a diferents problemàtiques
Bibliografia
Sobre els autors

Carles Parellada Enrich; Mercè Traveset Vilaginés
9788499216256

80146-0

Ir al contenido