FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9772696698007:13
DOI:
Referencia: 96007-0
Fecha: febrero, 2023
Encuadernación: rústica
Tamaño: 21 x 29,7 cm.
Páginas: 176 a tot color

PDF:
ISBN: 9772696698007:13
DOI:
Referencia: 96007-1
Fecha: febrero, 2023
Tamaño:

La Revista d’El Diari de l’Educació. Núm. 13

100 Experiències per compartir
Colección: Drets/Derechos, Ed
Género: Revista

20,00

EDICIÓN IMPRESA

Disponible en formato digital:

COMPRAR EN OCTAEDRO EDITORIAL DIGITAL

PDF  20€

Presentación

Editorial: Ens necessitem

El Diari de l’Educació compleix nou anys. Vam néixer el gener del 2014. Hem viscut aquest temps junts. Docents i periodistes. Per nosaltres ha estat una experiència meravellosa. Hem après molt al vostre costat, escoltant-vos, sent testimonis del vostre compromís amb l’educació en temps difícils. Temps complexos. De crisis econòmica i social; de pandèmia, de polarització política. Quan semblava que tot s’enfonsava, heu resistit. Heu anat molt més enllà del que era el vostre estricte deure professional. En l’anterior Revista ED ho resumíem en el titular “Proesa”.

Les mares i els pares, els nens i les nenes, les noies i els nois… la societat en el seu conjunt som molt conscients de la vostra proesa. I del malestar per les condicions amb què sovint heu hagut de fer la vostra feina, un neguit que ve de lluny i que s’ha vist clarament expressat durant els últims mesos. El Diari de l’Educació, que té la vocació de ser la plaça pública on vosaltres, els docents, us trobeu per expressar-vos, per debatre, hem intentat escoltar totes les veus. Tots els arguments.

L’educació, ho sabeu millor que ningú, és un aprenentatge constant. Ara, potser més que mai, amb el repte de transmetre coneixements, competències i valors en una època en la qual les transformacions i els canvis es viuen de forma accelerada. Una època en el qual els riscos de segregació, de pobresa, de marginació social i exclusió són extremadament elevats. Especialment greus en el cas d’infants, adolescents i joves. Ho sabeu millor que ningú perquè veieu, cada dia, les situacions de vulnerabilitat que pateixen molts dels vostres alumnes. I perquè per superar tots els reptes us assalten a diari us les empesqueu totes. Quina inventiva i quin enginy col·lectiu! Les experiències que recollim en aquesta revista en són bona prova.

Esteu en primera línia, però nosaltres, periodistes, també ens sentim interpel·lats. Sempre ho hem dit: “L’educació és cosa de tots”. Del periodisme també. Entenem El Diari de l’Educació com un compromís compartit amb vosaltres, els i les mestres, els i les professores, els i les educadores, els i les especialistes dels diferents serveis educatius. Vam néixer per estar al vostre servei. Per intentar contribuir a una tasca tan essencial com la vostra. Com vam fer dos anys després, el 2016, amb els sanitaris, quan vam crear El Diari de la Sanitat.

Intentem respondre al deure que té el periodisme com a servei públic. A la responsabilitat de contribuir al bé comú. Als valors ètics i democràtics. Als drets humans. Dels quals, vosaltres, els docents, en sou una peça clau. Per aquest objectiu compartit ens hem d’ajudar mútuament. Nosaltres, periodistes, intentem fer el millor Diari de l’Educació possible. Però això només ho poden aconseguir amb el vostre suport. Amb les vostres subscripcions.

Complim nou anys i en volem fer molts més. Però els hem de celebrar junts. Amb vosaltres al costat. Com a lectors, que ja hi sou. Com a comunitat de la qual ens sentim part. I també com a subscriptors. Ens necessitem.

Índice

9772696698007:13

9772696698007:13
96007-0

96007-1

Echa un vistazo

Nota de prensa

Ir al contenido