FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 2696-6980
DOI:
Referencia: 96301-0
Fecha:
Encuadernación: Rústica
Tamaño:
Páginas:

La Revista de Catalunya Plural. Núm. 1

Combats que decidiran el futur
Colección: Cp, Drets/Derechos
Género: Revista

20,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Editorial: Periodisme amb voluntat de servei

Abans que comencis a llegir algun dels articles i reportatges seleccionats per a la primera edició en paper de la revista DRETS, volem donar-te les gràcies. Si aquesta revista es troba ara mateix en les teves mans és perquè has fet una contribució econòmica pel periodisme independent i compromès.

Com bé saps, Catalunya Plural és un mitjà digital en obert i gratuït. Nosaltres mai limitarem l’accés als nostres continguts, ja que som conscients de la importància que té el periodisme de qualitat en la salut democràtica d’un país. Catalunya Plural forma part de la Fundació Periodisme Plural, va néixer a principis del 2013 amb la voluntat d’exercir un periodisme independent, lliure, crític i compromès amb els drets humans. Som una entitat sense ànim de lucre declarada d’interès social, que té la voluntat de contribuir a la cohesió de la societat catalana. Amb aquesta voluntat hem creat mitjans com Catalunya Plural, El Diari de l’Educació, El Diari de la Sanitat, El Diari del Treball, El Diario de la Educación o la RevistaXQ.

La pandèmia i totes les conseqüències que se’n deriven donen, més que mai, sentit al projecte que vam posar en marxa fa més de vuit anys. La crisi hauria de servir per posar l’accent en el que ens uneix, per sobre dels vells enfrontaments i divisions que han alimentat partits polítics i molts mitjans de comunicació. És una gran oportunitat per fer l’exercici de posar-se en la pell de l’altre i per reivindicar la importància de la solidaritat, la sanitat pública, l’educació inclusiva i la dignitat en el treball.

Des del periodisme, hem intentat oferir informacions i opinions de qualitat a la comunitat educativa, la comunitat sanitària, la comunitat sindical, les entitats i les persones que defensen drets fonamentals. I la nostra voluntat ha estat crear una àgora on poder compartir idees, reflexions i propostes que contribueixin al bé comú.

No ha estat un camí fàcil perquè durant aquests anys tots els focus, de la política, dels mitjans i d’una part considerable de l’opinió pública, han estat centrats en altres objectius. Uns anys en què el més rendible era el sectarisme, la trinxera ideològica, i alimentar la política com espectacle.

Tots els diaris que hem creat parteixen de la convicció que el periodisme és un servei a la societat, i que té la responsabilitat cívica de contribuir a la defensa dels drets essencials. Començant pel dret a la informació.

Hem anat a contracorrent. I seguim a contracorrent amb aquesta revista que tens a les mans. És un record a totes les lluites històriques –recents i no tan recents– per la defensa dels nostres drets. En un moment on la pandèmia ha exposat amb violència la fragilitat de la vida humana, hem de recordar, entre altres coses, que l’existència del sistema públic de salut universal i gratuït que ens ha estat cuidant durant aquest darrer any no hauria estat possible sense l’herència de les lluites que la van fer possible. Les conquestes d’ahir són els drets d’avui. Però aquesta revista també és un recordatori que la defensa dels drets no pot fer més que continuar. Aquí seguirem amb el vostre suport.

Índice

2696-6980

96301-0

Echa un vistazo

Ir al contenido