FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9788417219017
DOI:
Referencia: 80168-0
Fecha: octubre, 2017
Encuadernación: rústica con solapa
Tamaño: 15 x 21 cm.
Páginas: 200

La formació emocional del professorat

Aprendre i ensenyar amb benestar i empatia
Coordinació:
Género: No ficción

15,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Des de finals del segle passat, les descobertes científiques sobre la funció indispensable de les emocions en el desenvolupament personal i social i en l’aprenentatge han suposat un canvi determinant en l’àmbit de la formació de les persones.

Aquesta obra, coordinada pel professor Pere Darder Vidal (autor de diverses publicacions en les quals ha aprofundit en l’empatia, la participació i la col·laboració, així com en la construcció d’un estil de vida amarat de realisme, il·lusió i estimació), va adreçada al professorat de totes les etapes educatives. Es parteix d’una exposició de la funció de les emocions i de la salut psicològica d’infants i joves, i s’hi presenten propostes d’actuació en el centre i dins l’aula, per acabar obrint algunes reflexions sobre com estructurar la formació i assumir la pròpia professió. Els autors inclouen, així mateix, un ampli espai de reflexió sobre els estils educatius i l’equilibri emocional d’educadors i educadores i s’ofereixen eines de coaching. Tot plegat des de la mirada de la psicologia, la pedagogia i la neurociència.

Pel seu contingut, l’obra és d’interès no només per al professorat sinó també per a totes les persones i col·lectius que, conscients de la influència que tots exercim sobre els altres i especialment sobre les noves generacions, participem i hem de contribuir a la millora de la salut emocional de la comunitat on vivim. L’obra també pretén col·laborar en la construcció d’una ciutadania amb nous valors, més activa i emprenedora, que cerca la millora de tot el col·lectiu humà.

Índice

Pròleg

Presentació

  1. Emocions i educació, una integració necessària (Pere Darder)
  2. Educació de les emocions, salut psicològica i centre educatiu (Ferran Salmurri)
  3. Centres emocionalment intel·ligents (Mariano Royo)
  4. Creixement emocional a l’aula (Anna Carpena)
  5. Emocions i processos educatius: els estils educatius i les emocions (Josefina Sala i Lourdes Marzo)
  6. El coaching com a recurs: eines per entrenar les competències emocionals (Marta Albaladejo)
  7. Noves perspectives en la formació inicial del professorat (Mariano Royo)

Els conceptes clau en l’educació de les emocions

Bibliografia

Sobre els autors

Pere Darder Vidal
9788417219017

80168-0

Ir al contenido