FICHA TÉCNICA
Edición impresa
12,00€
Innovació i equitat educativa són dues demandes simultànies i inseparables per satisfer les noves funcions que s’esperen de l’escola moderna del nou mil·lenni. Sense un canvi innovador i disruptiu de la matriu escolar tradicional no augmentarà l’equitat del sistema. I sense major equitat en els resultats, el sistema no serà ni just ni excel·lent.
Si hem aconseguit quotes d’equitat i d’innovació interna és malgrat la inèrcia del sistema i de la seva matriu burocràtica, enciclopèdica i selectiva, pensada per a una societat que ha deixat d’existir. Ara és l’hora del professorat i d’una nova professionalitat docent capaç de redefinir el què, el com i el perquè eduquen les nostres escoles.
Xavier Martínez-Celorrio, especialista en temes d’educació, equitat, mobilitat social i desigualtats en la societat del risc, ha organitzat aquest llibre en tres capítols. En el primer analitza la mediocre governança educativa i els canvis socials que afecten l’educabilitat adolescent d’avui. En el segon capítol se centra a clarificar i contextualitzar de quina innovació educativa estem parlant en ple segle XXI. En el tercer capítol presenta i formula noves propostes d’equitat escolar que incideixen tant en els factors interns de les escoles com en els factors externs de la societat.
Introducció
La governança educativa en temps digitals
Canvis socials que desafien o paralitzen la innovació
Noves condicions d’educabilitat que hem d’atendre
De quina innovació parlem? Un ecosistema de disrupció variable
El canvi educatiu genuí des de l’autonomia escolar Fonaments i evidències per a la innovació
De quina equitat parlem? Enfocaments i grans objectius
Canvis potenciadors de l’equitat interna del sistema
Canvis predistributius en els factors externs
Conclusions: el dret a aprendre com a prioritat transformadora
Bibliografia
Sobre l’autor