COMPARTIR

 

 

DATOS EDICIÓN
Edición impresa

ISBN: 9788417219307
Referencia: 85249-0
Fecha:
Encuardenación:
Tamaño:
Páginas: 40
 
 

El jardí de la Joanina

Colección: Cuentos infantiles
GÉNERO: Cuento

8,80

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

és un conte de la sèrie La Joanina i els seus amics, que s’inclou dins de la col·lecció Contes per pensar, que forma part de la línia educativa Filosofia per a Nens. Aquest projecte uneix la literatura infantil a la finalitat de desenvolupar la capacitat de pensar dels nens i les nenes. Així mateix, el conte forma part del moviment Filosofia Lúdica, que proposa jugar a pensar i pensar jugant.

Durant els anys 2016 i 2017 s’ha dut a terme un projecte pilot en diverses escoles i organitzacions relacionades amb la infància de diversos països, en què nens i nenes de 3 a 11 anys han estat pensant, imaginant, creant, cuidant i utilitzant jardins en els seus entorns, de la mà de persones adultes que els acompanyen en aquesta aventura. Durant aquest procés, va sorgir la necessitat d’un conte que pogués convidar més nens i nenes a compartir el desig d’iniciar-se en aquesta experiència. I és així com sorgeix aquest conte, que només és un element més en un gran moviment d’ètica i estètica ambiental que ja es va encetar arran del lideratge de la infància.

Al final del llibre s’hi inclou un apartat amb orientacions per abordar algunes de les qüestions plantejades en el conte i per sumar-se al projecte de crear jardins arreu del planeta.

Ver el índice del libro


Angélica Sátiro

Enamorada de la filosofía, desde los años ochenta escribe libros, elabora e implementa proyectos y realiza formaciones en el campo filosófico. Tiene especial cariño por el proyecto internacional de Filosofía para Niños, creado por Matthew Lipman y su colaboradora Ann Margaret Sharp. Dirige el Proyecto Noria (www.octaedro.com/noria), uno de los currículums de filosofía para niños, aplicado en varios países. Dirige la Casa Creativa (www.lacasacreativa.net) y la Asociación Crearmundos (www.crearmundos.net). Es doctora en Pedagogía por la Universidad de Barcelona, investigadora (DEA) con altos estudios en Filosofía práctica por la Universidad de Barcelona, máster en Creatividad Aplicada por la Universidad de Santiago de Compostela, posgraduada en Temas Filosóficos por la Universidad Federal de Minas Gerais (Brasil) y se formó en Filosofía para Niños en la Universidad estatal de Montclair, Nueva Jersey (Estados Unidos). Es impulsora del Movimiento de la Filosofía Lúdica.

   

Glyn Goodwin


Pin It on Pinterest

Share This