COMPARTIR

 

 

DATOS EDICIÓN
Edición impresa

ISBN: 9788418819049
Referencia: 80190-0
Fecha: Juny, 2021
Encuardenación: Rústica
Tamaño: 15 x 23 cm
Páginas: 272
 
 

El ioga a l’escola

Un aprenentatge per a la vida

Colección: Recursos
GÉNERO: No ficción
Octaedro

18,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Si entenem l’educació com un aprenentatge per a la vida, veurem que depassa la mera funció instrumental i s’estén al desenvolupament integral de la persona. El ioga treballa des d’aquesta perspectiva, tenint en compte que som una unitat: cos, ment, emocions, espiritualitat.

L’escola és un espai per al coneixement d’un mateix i del món; en ella podem desenvolupar les qualitats que ens fan realment humans.

El ioga contribueix a despertar les «intel·ligències múltiples» que tenim dins, a ser més conscients, creatius, intel·ligents, més feliços i lliures. Els nens són com llavors que van creixent i desenvolupant les seves potencialitats i nosaltres els acompanyem en aquest procés.

Per poder realitzar un bon aprenentatge, el cos ha d’estar relaxat; la respiració ha de ser lliure; les emocions, equilibrades, i la ment, concentrada: «aprendre a aprendre».

Aquest llibre va dirigit a docents, pares, educadors i a totes les persones interessades en l’educació com a motor de canvi. Consta d’una part teòrica i una part pràctica, amb una extensa gamma d’exercicis i unitats didàctiques per a practicar el ioga a l’escola, així com una avaluació dels resultats de la seva pràctica a diferents escoles.

Ver el índice del libro

Pròleg
Introducció

Primera part: ioga i educació
1. Teories sobre l’educació
2. Ioga: els vuits passos de Patañjali
3. El ioga en l’educació

Segona part: el ioga a l’escola
4. Una experiència de ioga a l’aula: els passos de Patañjali
Passos 1 i 2. Iama i niama: relació amb els altres i amb un mateix
Pas 3. Àssana: preparem-nos per adoptar una bona postura
Pas 4. Pranaiama: la respiració
Pas 5. Pratiahara: la relaxació
Pas 6. Dharanà: la concentració
Pas 7. Dhiana: la meditació

Tercera part: proposta didàctica
5. Les unitats didàctiques
Unitat didàctica 1: Assani
Unitat didàctica 2: Assani (continuació)
Unitat didàctica 3: En Nico descobreix el món
Unitat didàctica 4: Els animals es desperten
Unitat didàctica 5: El nostre entorn
Unitat didàctica 6: Netegem el cos i eduquem els sentits
Unitat didàctica 7: El despertar dels sentits
Unitat didàctica 8: El sol i la lluna
Unitat didàctica 9: Tensió-relaxació
Unitat didàctica 10: L’arbre dels sentiments
6. Avaluacions

Conclusions
Bibliografia
Annex: Qüestionaris per a les avaluacions


Dolors Garcia Debesa

Dolors Garcia Debesa (Girona). Maestra, profesora de hatha yoga por APPYA. Acreditada por la Generalitat de Catalunya. Formada en yoga terapéutico por Pranamanasyoga. Diplomada en Técnicas del Yoga en la Educación y en Técnicas de Relajación y Yoga Nidra por el RYE Francia (Recherche sur le Yoga dans l’Éducation). Especialista en técnicas de expresión y psicomotricidad por la Escuela de Expresión y Psicomotricidad Carme Aymerich. Formadora y actualmente presidenta del RYE España. Ha formado parte de los grupos de investigación sobre el yoga en la educación en el ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona y el ICE de la Universitat de Barcelona. También del grupo Competencias Personales en el ICE de la Universitat de Girona. Imparte cursos para docentes en universidades, centros educativos, etc. Después de veinte años integrando el yoga en la educación, sigue investigando y transmitiendo esta disciplina con el fin de potenciar y desarrollar las capacidades de niños y jóvenes de hoy.  

Pin It on Pinterest

Share This