FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9788412176490
DOI:
Referencia: 47865-0
Fecha:
Encuadernación: Rústica
Tamaño:
Páginas:

TràvelingCAT

Aprendre la història contemporània de Catalunya amb l’audiovisual
Tema:
Colección:
Género: No ficción

18,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

El cinema de ficció històrica o el cinema documental constitueixen unes eines útils per a la investigació històrica i per a l’aprenentatge de les ciències socials. Són un suport per explicar el passat, com ho és l’escriptura.
A través de les pàgines d’aquest TràvelingCAT, un llibre multicompetencial, polivalent i especialment estimulant, desfilen setze propostes de treball sobre setze produccions cinematogràfiques que ens apropen a la història més recent de Catalunya, aplicables, a través de diferents gradacions en l’aprenentatge, des dels darrers cursos de primària fins al grau universitari d’història, passant per l’ESO, el Batxillerat o l’educació d’adults.
Un tràveling és un moviment de càmera que ens vol fer penetrar amb vivesa dins d’un relat audiovisual. I, justament, aquest llibre ens acosta de manera dinàmica i motivadora al coneixement de la nostra història, des del segle xix a les conseqüències de la repressió franquista que encara patim; des del pistolerisme de fa cent anys a la vida de les colònies obreres; des de la Guerra Civil a la infàmia dels camps nazis. Un recorregut històric a través de pel·lícules que de ben segur ajudaran els alumnes a entendre millor l’actualitat.

Índice

Ramon Breu Pañella
9788412176490

47865-0

Ir al contenido