COMPARTIR

 

 

DATOS EDICIÓN
Edición impresa

ISBN: 9788412176490
Referencia:
Fecha: 2021
Encuardenación:
Tamaño:
Páginas: 184
 
 

TràvelingCAT

Aprendre la història contemporània de Catalunya amb l’audiovisual

Associació de Mestres Rosa Sensat

18,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

El cinema de ficció històrica o el cinema documental constitueixen unes eines útils per a la investigació històrica i per a l’aprenentatge de les ciències socials. Són un suport per explicar el passat, com ho és l’escriptura.
A través de les pàgines d’aquest TràvelingCAT, un llibre multicompetencial, polivalent i especialment estimulant, desfilen setze propostes de treball sobre setze produccions cinematogràfiques que ens apropen a la història més recent de Catalunya, aplicables, a través de diferents gradacions en l’aprenentatge, des dels darrers cursos de primària fins al grau universitari d’història, passant per l’ESO, el Batxillerat o l’educació d’adults.
Un tràveling és un moviment de càmera que ens vol fer penetrar amb vivesa dins d’un relat audiovisual. I, justament, aquest llibre ens acosta de manera dinàmica i motivadora al coneixement de la nostra història, des del segle xix a les conseqüències de la repressió franquista que encara patim; des del pistolerisme de fa cent anys a la vida de les colònies obreres; des de la Guerra Civil a la infàmia dels camps nazis. Un recorregut històric a través de pel·lícules que de ben segur ajudaran els alumnes a entendre millor l’actualitat.

Ver el índice del libro


Coloca aquí el índice.


Ramon Breu Pañella

Es profesor de Secundaria, coordinador de Cinescola y formador del profesorado. Es autor de diversos libros que ofrecen herramientas para analizar e interpretar el discurso de los medios de comunicación, para enseñar el lenguaje audiovisual y poner las bases de la necesaria alfabetización mediática en la educación obligatoria.


Pin It on Pinterest

Share This