COMPARTIR

 

 

DATOS EDICIÓN
Edición impresa

ISBN: 9788492748556
Referencia:
Fecha:
Encuardenación:
Tamaño:
Páginas: 28
 
 

Matemàtiques. Quadern 5

Associació de Mestres Rosa Sensat

4,85

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Els quaderns de matemàtiques que teniu a les mans es proposen com a OBJECTIU:

  • Ajudar els nens i nenes a generar les diverses nocions o conceptes matemàtics propis de l'etapa de maduració en què es troben.
  • Donar-los l'ocasió de consolidar les capacitats bàsiques del seu pensament lògic.
  • Facilitar el seu progrés en el camp dels nombres i operacions, del mesurament i la probabilitat, de la resolució de problemes i el coneixement geomètric de l'espai.
  • Ser una invitació a treballar aquestes nocions d'una manera lúdica i alhora seriosa, fugint de la rutina i fomentant l'esforç i el plaer del descobriment.

Partint de la convicció que en l'etapa de primària la construcció del pensament matemàtic s'ha de recolzar en la pròpia experiència i en la manipulació de materials tangibles, els quaderns s'han elaborat en estreta relació amb els «Dossiers de M. Antònia Canals», editats per Rosa Sensat, que ofereixen a tothom la facilitat de treballar en la línia del gabinet GAMAR, de la Universitat de Girona. Per això els dossiers són molt recomanables per fer una utilització eficaç dels quaderns.

Els temes de la col·lecció són els següents:

101. Primers nombres i primeres operacions
102. Fraccions
103. Estadística, combinatòria i probabilitat
104. Lògica a totes les edats
105. Superfícies, volums i línies
106. Transformacions geomètriques
107. Problemes i més problemes
108. Mesures i geometria
109. Nombres i operacions II
110. Càlcul amb reglets numèrics

Ver el índice del libro


Maria Antonia Canals Tolosa

Es una maestra de familia de maestros, le inculcaron los métodos de María Montessori. Se licenció en ciencias exactas. En 1956 trabajó en la escuela Talitha y con Marta Mata, Pere Darder, María Teresa Codina y otros, fue uno de los fundadores de la Asociación de Maestros Rosa Sensat . En 1962 fundó el colegio Ton i Guida en el barrio de Verdum de Barcelona. Ha trabajado en la formación de maestros en la Universidad Autónoma de Barcelona y las universidades de Vic y de Girona. Es autora de numerosas publicaciones sobre la enseñanza de las matemáticas y su influencia es muy notable en los grupos de maestros Almost y Perímetro. Ha recibido la Medalla al Mérito en el Trabajo en 1986, y el Premio Maestros 68 en 1994 y la Cruz de Sant Jordi en 2006. Un centro de formación de maestros al Nepal lleva su nombre.


Pin It on Pinterest

Share This