FICHA TÉCNICA

ISBN 978-84-8063-881-4
Referencia 80122
Páginas 224

L’èxit escolar per a tothom

Un objectiu de la ciutat de Barcelona

16,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Parlar d'èxit o de fracàs escolar demana afrontar l'interrogant sobre quin model de societat –o de ciutat- volem d'aquí quinze o vint anys. El fracàs escolar no és una qüestió sectorial, no competeix només als professionals de l'educació. Tenim un model educatiu segmentat en tres terços:

-Un terç dels alumnes que estan en condicions d'avançar amb èxit i arribar als estudis superiors. És el terç d'excel·lència.
-Un terç intermedi de l'alumnat amb unes possibilitats d'accés als estudis superiors que van lligades a condicions més complexes: el model de política educativa, l'organització del seu centre escolar, l'oferta d'activitats complementàries al barri un viu...
-En l'altre extrem trobem el terç dels joves que no obtenen el graduat de secundària: els futurs ciutadans i ciutadanes amb baixa qualificació i, per tant, destinats a realitzar feines mal pagades, precàries.

El debat no està tant en si els alumnes han d'anar junt fins als setze anys o si s'han d'establir diferents itineraris en funció de les seves capacitats i interessos, sinó en com podem trencar el model dels tres terços. Aquest llibre vol afrontar aquest debat i plantejar propostes. L'èxit escolar per a tothom és un repte ètic i pedagògic, però també un comprimís de sostenibilitat social i productiva.

Índice

Presentació
Introducció
No caminem sols
Què vol dir èxit escolar per a tothom?

Primera part. L’èxit escolar a la ciutat de Barcelona: les dades
Introducció
Significats de la noció d’èxit i de fracàs educatiu i les seves conseqüències
Les regles del joc
Capítol 1. Els límits de l’èxit escolar Capítol 2. L’estat de la qüestió. A punt per moure fitxa

Segona part. L’èxit escolar és possible: les mesures
Introducció
Fonaments i justificació de l’èxit escolar per a tothom
Una idea força: el fracàs escolar no és homogeni
Capítol 3. Mesures preventives
Capítol 4. Mesures organitzatives

Epíleg
Annexos
Bibliografia

¡GASTOS DE ENVÍO GRATIS!

EDICIÓN IMPRESA

INFORMACIÓN DE TRANSPORTE

España peninsular

  • Gastos de envío gratis, para los pedidos superiores a 20 Euros. Envío por Correos Express. Entrega en 24-48 horas
  • Gastos de envío gratis, para los pedidos inferiores a 20 Euros. Envío por Correos (Tarifa especial para editoriales). Entrega en 3-8 días hábiles (6 días en el 95 % de los envíos)

Baleares

  • Gastos de envío gratis, para los pedidos superiores a 30 Euros. Envío por Correos Express. Entrega en 2-4 días hábiles.
  • Gastos de envío gratis, para los pedidos inferiores a 30 Euros. Envío por Correos (Tarifa especial para editoriales). Entrega en 4-10 días hábiles

Canarias, Ceuta, Melilla:

  • Gastos de envío gratis, para los pedidos de cualquier importe. Envío por Correos (Tarifa especial para editoriales). Entrega en 5-15 días hábiles

Resto del mundo

  • Gastos de envío, consultar con la editorial octaedro@octaedro.com

Pin It on Pinterest

Share This