Nota de prensa

FICHA TÉCNICA

PDF:
ISBN: 9788410282339
DOI:
Referencia: 89801-1
Fecha: setembre, 2024
Tamaño: 107 (2,7 MB)

Educació 2022-2024. Reptes, tendències i compromisos

Monogràfic: La recerca educativa com a base de l’Agenda 2030 i els ODS
Género: No ficción

OPEN ACCESS

Número de descargas
45 Descargas

Presentación

En el marc de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i dels seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), l’educació esdevé un element indispensable per a la transformació global. Aquesta obra, Educació 2022-2024. Reptes, tendències i compromisos. La recerca educativa com a base de l’Agenda 2030 i els ODS, ofereix una visió comprensiva i actual sobre com la recerca educativa pot servir com a eina clau per assolir aquests objectius.

Amb contribucions de persones expertes reconegudes en diversos àmbits de l’educació, aquest volum monogràfic analitza les problemàtiques actuals i els reptes a què s’enfronta el món educatiu, alhora que proposa solucions i els compromisos necessaris per vèncer aquestes dificultats. Els capítols, basats en estudis exhaustius, aborden una àmplia gamma de temes, des de la incorporació dels ODS en els ensenyaments de Psicologia i Educació Primària fins a l’ús d’analítiques d’aprenentatge com a font de feedback sostenible, passant per l’educació per a la pau, la formació continuada del professorat i les estratègies per a la sostenibilitat en la formació inicial de mestres.

Aquells que llegeixin aquest llibre hi trobaran una font rica de coneixement sobre com la investigació educativa pot contribuir de manera significativa a la creació de societats més justes, pacífiques i cohesionades. Els articles inclouen estudis de casos, metodologies innovadores i perspectives interdisciplinàries que reflecteixen la diversitat i la complexitat de l’àmbit educatiu actual.

Dirigida per l’Institut de Recerca en Educació de la Universitat de Barcelona, aquesta col·lecció es presenta com un recurs imprescindible per a investigadors, docents i responsables polítics educatius que miren de comprendre i influir en la direcció futura de l’educació global. El present volum, Educació 2022-2024, no només documenta els avenços i les bones pràctiques, sinó que també desplega els desafiaments pendents, tot oferint una guia per a l’acció envers un desenvolupament educatiu sostenible i equitatiu.

Índice

Pròleg (Diego Calderón-Garrido, Marta Sabariego Puig, María Paz Sandín Esteban )
1. Anàlisi de la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els ensenyaments de Psicologia i Educació Primària: impacte i reptes (Marina Romeo Delgado, Montserrat Yepes-Baldó, Sílvia Burset Burillo, Vicenta González Argüello, Josep Gustems Carnicer, Caterina Calderón-Garrido, Sefa Boria-Reverter, Xavier Garcia-Marimón, Carolina Martín Piñol, Andrés Besolí Martin)
2. Joventut, educació per a la pau i el desenvolupament (Isabel Vilafranca Manguán, Ferran Sánchez Margalef, Antonieta Carreño Aguilar)
3. La formació continuada del professorat universitari per contribuir al desenvolupament de la competència en llengua oral dels futurs docents: proposta de guia (Marta Gràcia Garcia, Verónica Quezada Hernández, M. Teresa Segués Morral)
4. Analítiques d’aprenentatge com a font de feedback sostenible (Elena Cano García, Ludmila Martins Gironelli, Laia Lluch Molins, Maria-del-Mar Suárez Vilagran)
5. L’educació per a la sostenibilitat en la formació inicial de mestres: les representacions socials de l’alumnat i reflexions per a la transició ecosocial (Genina Calafell Subirà, Gregorio Jiménez Valverde, Mireia Esparza Pagès)
6. L’aprenentatge servei, una estratègia clau en la incorporació de la sostenibilitat en la docència universitària (Mireia Esparza Pagès, Anna Escofet Roig)
7. Incorporar la ciutadania en els processos de recerca: un estudi de cas des de la mirada participativa de la recerca i innovació responsable (RRI) (Assumpta Aneas-Álvarez, Pilar Folgueiras Bertomeu, Montse Freixa Niella, María Paz Sandín Esteban)
8. Construcció de comunitats formatives de suport i tutorització col·laborativa entre escola i universitat per a la millora del pràcticum de formació de mestres (Javier Onrubia Goñi, Teresa Mauri Majós, Rosa Colomina Alvarez, Anna Ginesta Fontserè, Horacio Vidosa Castro, Irene Yúfera Gómez, Salvador Oriola Requena)
9. Storytelling i visible thinking per treballar els ODS en la formació inicial de la Facultat d’Educació (Alejandra Montané López, Assumpta Aneas-Álvarez, Berta Palou Julián, Esther Luna González)
10. Diàleg interreligiós i intercultural en educació per promoure societats justes, pacífiques i cohesionades (Montse Freixa Niella, Marta Sabariego Puig, Ruth Vilà Baños)
11. La competència global en l’educació superior. Reptes i desafiaments per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (Zoia Bozu, Judith Muñoz-Saavedra, Andreia Inamorato dos Santos)

Ir al contenido