FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9788419900104
DOI: http://doi.org/10.36006/82003
Referencia: 82003
Fecha: desembre, 2023
Encuadernación: rústica
Tamaño: 15 x 23 cm
Páginas: 162

Creació i compromís social a l’educació literària i artística

Colección: Universidad
Género: No ficción

19,80

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Aquest llibre recull les aportacions derivades del projecte R+D+i Poéticas liminales en el mundo contemporáneo: creación, formación y compromiso social (POLICREA) (PID2019-104628RB-I00). En un món de canvis constants, les disciplines artístiques es difuminen en un entorn d’heterogeneïtat i hibridesa, i sorgeixen nous interrogants que cal abordar des del punt de vista educatiu a partir d’un concepte clau: la creativitat.

A través de deu capítols agrupats en tres blocs, es destaca la importància de la creativitat i la interdisciplinarietat com a eixos transformadors de l’educació. El primer bloc, «Art i societat», presenta propostes d’educació artística amb un fort compromís social en diferents contextos, explorant temes com ara la crisi climàtica i els canvis digitals. El segon, «Creativitat i educació literària», examina diverses experiències que connecten aquests dos conceptes, tant des de les potencialitats de la reescriptura com des de la connexió entre el fet creatiu i el pensament crític. El tercer bloc, «Patrimoni literari, poesia experimental i formació», explora el paper de la literatura i la creativitat en l’educació primària, secundària i batxillerat, tot oferint noves aproximacions als autors patrimonials i a la poesia experimental.

D’aquesta manera, és una obra que subratlla la rellevància de la creativitat i la interdisciplinarietat com a eines crucials per abordar els reptes de la societat contemporània i promoure l’aprenentatge significatiu, plantejant propostes concretes i inspiradores per a docents i estudiants.

Índice

Introducció (Julieta Torrents, Elisabet Contreras i Glòria Bordons)

BLOC I: ART I SOCIETAT
1. Prácticas artísticas integradoras: metodologías conceptuales, motivacionales y procedimentales (Marta Aguilar Moreno y Eva Figueras Ferrer)
2. La mentira deconstruida: el fake artístico como herramienta de alfabetización mediática crítica (Andrés Torres Carceller)
3. El libro de artista como metáfora de la naturaleza: un proyecto docente colaborativo (Mónica Oliva Lozano)

BLOC II: CREATIVITAT I EDUCACIÓ LITERÀRIA
4. El mestre és la tradició (Miquel Desclot)
5. Eina mortaviva: una aproximació als tallers de (lecto)escriptura creativa (Raquel Santanera Vila i Maria Sevilla Paris)
6. Videopoesia i reflexió social: anàlisi d’un projecte creatiu per a la formació de mestres (Alexandre Bataller Català i Jordi Clopés Garrell)
7. Mediación de la literatura a través de las multiliteracies: del sentido pedagógico a la reflexión crítica en profesores en formación (Lorena Berríos)

BLOC III: PATRIMONI LITERARI, POESIA EXPERIMENTAL I FORMACIÓ
8. La meva Mercè i altres contes. Una mirada a la infantesa (Judith Barnés)
9. De Flors i viatges a Viatges i flors: creació a partir de Mercè Rodoreda (Joan Calsina i Glòria Bordons)
10. Creences sobre creativitat i poesia experimental en docents de Secundària (Andrea Ruiz Garcia)

Echa un vistazo

Nota de prensa

p

Disponible en otras plataformas digitales

Ir al contenido