FICHA TÉCNICA

EDICIÓN IMPRESA:
ISBN: 9788412009644
DOI:
Referencia: 36044-0
Fecha:
Encuadernación: Rústica
Tamaño:
Páginas:

1939: L’exili del magisteri de Catalunya

Colección:
Género: Narrativa

19,00

EDICIÓN IMPRESA

Presentación

Molts anys de silenci han fet que desconeguem aspectes importants de la nostra història recent. A Catalunya, durant la República, el treball dels mestres va ser una peça clau per transformar el país, amb una escola que tenia per objectiu aprendre a pensar i no pas emmagatzemar, passar de súbdits a ciutadans.
Aquesta experiència positiva i renovadora va acabar malament, amb la victòria militar dels feixistes, i molts mestres varen haver de marxar a l’exili. En aquest llibre es presenta una panoràmica general del que va passar amb aquests homes i dones, demòcrates, republicans i excel·lents professionals.
S’explica qui eren, què feien, l’estada als camps de concentració, la sortida cap a altres països, especialment a Amèrica, com varen treballar allà impulsant un ensenyament renovador i actiu… I també es parla del retorn d’alguns d’ells i de les difi cultats per continuar exercint sota el règim franquista. Una història massa desconeguda que vol retre homenatge a aquests mestres que lluitaren i sofriren per una escola nova i per una societat més justa.

Índice

Salomó Marquès Sureda
9788412009644

36044-0

Ir al contenido