Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
CLICA PARA ACCEDER A TU SITIO FAVORITO DE OCTAEDRO
 
Com es pot llegir El Petit Príncep

Com es pot llegir El Petit Príncep

Filosofia per a infants i joves
EDICIÓN IMPRESA COMPRAR 18,00 €
ISBN 978-84-17219-65-9
Ref. 0-80176 200 pp.
PRESENTACIÓN
Durant quinze cursos escolars hem treballat El Petit Príncep amb adolescents, amb gran profit i satisfacció. La candidesa aparent del relat i les possibilitats d’interpretació fan que cadascú se l’apropiï a la seva manera.

En aquesta guia, que prové d’anys de treball en el projecte Filosofia 3/18, hi ha la petjada de Matthew Lipman i tota ella fa flaire de filosofia per a infants. S’hi destaquen substancialment els aspectes filosòfics per sobre d’altres que són tant o més legítims.

A través dels viatges i les tribulacions del petit príncep, trobem conceptes com dubte, veritat, autoritat, efímer i soledat. Els aspectes ètics estan il·lustrats per les virtuts i defectes de personatges paradigmàtics. Tampoc no podem deixar de consignar els aspectes epistemològics assenyalats ja des del primer capítol i que culminen en la coneguda expressió: «L’essencial és invisible als ulls».

El Petit Príncep és un clàssic universal que encara té molt a dir a les generacions actuals.
ÍNDICE
Introducció

Com s’ha d’usar aquest manual
   Estructura
   Temporització
   Recursos

Dedicatòria, Capítols I-XXVII i Epíleg
   Motivació
   Lectura
   Conceptes i temes que es poden tractar
   Quadern personal d’escriptura i dibuix
   Avaluació figuroanalògica
   Màxima
   Quadern personal d’escriptura i dibuix
   Avaluació figuroanalògica

Després de la lectura
   Quadern personal d’escriptura i dibuix

Bibliografia
     Referències
   Webs
   El Petit Príncep a Catalunya

Relació d’autors de les il·lustracions
Roser Grivé (2 libros)
Roser Grivé i Solé (Barcelona, 1969) ha sido profesora de Lengua y Filosofía durante veinte años en la Escuela Thau de Sant Cugat (Barcelona). Se ha formado también en Filosofía 3/18, «aprendizaje y evaluación por competencias» y «metodologías de enfoque globalizado». Actualmente asesora a centros educativos en proceso de mejora y renovación pedagógica y colabora en varios proyectos educativos.
Irene de Puig (17 libros)
Irene de Puig i Olivé es licenciada en Filosofía y Filología Catalana. Fue cofundadora del Grupo IREF (Innovación e Investigación en la Enseñanza de la Filosofía), que adaptó y divulgó en catalán los libros del proyecto internacional Philosophy for Children, del filósofo Matthew Lipman. Creadora del proyecto Noria junto a Angélica Sátiro. Actualmente es la directora del Grupo IREF y coordinadora del Máster en Filosofía 3/18 de la Universitat de Girona.
Com es pot llegir El Petit Príncep
Compartir en Facebook Twitter
Bájate la ficha
Subscríbete a las novedades
TAMBIÉN TE INTERESARÁN:
Com es pot llegir El Petit Príncep
Aprendre i ensenyar amb benestar i empatia
VER FICHA
Com es pot llegir El Petit Príncep
El joc a la primera infància
VER FICHA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Teléfono 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Hazte usuario    

Suscríbete a las novedades    

Copyright y Aviso Legal    

Contacto
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especializada en libros sobre educación, tanto para el desarrollo del profesorado como para la actualizacion del alumnado.
Esta web utiliza galletas técnicas propias, y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios. Algunas funcionalidades de esta web podrían no estar disponibles sin estas galletas. Si continúa navegando, consideraremos que acepta su uso (más información). X