Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
CLICA PARA ACCEDER A TU SITIO FAVORITO DE OCTAEDRO
 
Aprendre valors amb internet

Aprendre valors amb internet

Com potenciar l’ètica, el respecte, la tolerància i la cooperació a internet
Tema: Educación
Colección: Aprendre amb internet
Género: Ensayo
Editorial Octaedro, Junio 2017
EDICIÓN IMPRESA COMPRAR 12,00 €
ISBN 978-84-9921-929-5
Ref. 0-80166 64 pp.
PRESENTACIÓN
Internet ha esdevingut en poc temps una extensió del món físic i, gràcies a la revolució que ha representat el desenvolupament de la telefonia intel·ligent, ha propiciat una interacció gairebé permanent. Per a molts, però, això no ha servit més que per soscavar el nostre sistema de valors i estimular actituds negatives com la relativització de problemes, la manca d’honestedat, el culte al jo, la vulneració dels drets d’autor o l’enaltiment del discurs de l’odi, entre d’altres.

És cert que la xarxa pot ser emprada per determinats usuaris com a mitjà per expressar i difondre aquests i altres antivalors, però també pot ser un instrument idoni per a la difusió de valors positius. Amb la correcta formació en netiqueta i una sèrie de propostes que possibiliten la definició d’un entorn digital sa, infants i adolescents també poden adquirir els valors que calen per prendre consciència dels problemes del seu entorn.

Aprendre valors amb internet analitza els pros i contres de la xarxa com a mitjà per fer que els joves aprenguin no només a fer un ús segur i responsable d’aquesta, sinó a assumir, a més, principis i valors ètics com el respecte, la tolerància i la cooperació amb els altres.
ÍNDICE
Pròleg
Què en sabem?
  L’experiència
  El marc
Què volem?
  Les opcions
  Les decisions
Què hi podem fer?
  Les estratègies
  Les rutines
Exemples
Conclusions
Referències
José Manuel Pérez Tornero es catedrático de Comunicación (UAB). Director del grupo de investigación Gabinete de Comunicación y Educación (UAB). Doctor honoris causa por la Universidad Aix-Marseille (actual Université de la Mediterranée). Consultor de la UNESCO y de la Comisión Europea en Alfabetización Mediática y Informacional. Director del máster en Comunicación y Educación y del doctorado en Comunicación y Periodismo de la UAB.
Aprendre valors amb internet
Compartir en Facebook Twitter
Bájate la ficha
Subscríbete a las novedades
TAMBIÉN TE INTERESARÁN:
Aprendre valors amb internet
Aprendre a estudiar amb internet
VER FICHA
Aprendre valors amb internet
Aprendre a relacionar-se amb internet
VER FICHA
Aprendre valors amb internet
Aprendre a llegir amb internet
VER FICHA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Teléfono 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Hazte usuario    

Suscríbete a las novedades    

Copyright y Aviso Legal    

Contacto
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especializada en libros sobre educación, tanto para el desarrollo del profesorado como para la actualizacion del alumnado.
Esta web utiliza galletas técnicas propias, y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios. Algunas funcionalidades de esta web podrían no estar disponibles sin estas galletas. Si continúa navegando, consideraremos que acepta su uso (más información). X