Editorial Octaedro Educación Lengua Española Educación Convivencias Passos Ediciones Mágina Música y Flamenco Octaedro .CAT Rosasensat Proyecto Noria
CLICA PARA ACCEDER A TU SITIO FAVORITO DE OCTAEDRO
 
Aprendre a llegir amb internet

Aprendre a llegir amb internet

Com potenciar l’alfabetització múltiple a través d’internet
Tema: Educación
Colección: Aprendre amb internet
Género: Ensayo
Editorial Octaedro, Mayo 2017
EDICIÓN IMPRESA COMPRAR 12,00 €
ISBN 978-84-9921-928-8
Ref. 0-80165 64 pp.
PRESENTACIÓN
Tot i que sembli mentida, la nostra societat requereix d’un nou model d’alfabetització. Ja no n’hi ha prou amb saber llegir i escriure com s’ha fet de manera tradicional, sinó que també cal saber fer-ho en nous formats i suports. A l’era de la informació es fa imprescindible, per tant, apostar per l’alfabetització mediàtica. La influència permanent d’internet i la resta de mass media s’ha fet evident en tots els àmbits de la societat, inclòs l’ensenyament. Això fa que les noves generacions de nadius digitals s’hagin de formar en els llenguatges i les formes de comunicació propis d’un món hiperconnectat en el que els usuaris són mediàtics i multipantalla. Ja sigui des de casa o des de l’escola s’ha de contribuir que infants i adolescents desenvolupin les competències comunicatives i el sentit crític a l’hora de fer servir diferents formats i a adaptar-se a nous llenguatges, canals i formes de producció i de difusió de la informació. D’aquesta manera, la pregunta que ens hem de plantejar ja no és què estudiar, sinó com estudiar. Aprendre a llegir amb internet analitza els canvis que s’han donat en les formes de llegir i escriure i planteja propostes per formar al nou lector digital.
ÍNDICE
Pròleg
Què en sabem?
  L’experiència
  El marc
Què volem?
  Les opcions
  Les decisions
Què hi podem fer?
  Les estratègies
  Les rutines
Exemples
Conclusions
Referències
José Manuel Pérez Tornero es catedrático de Comunicación (UAB). Director del grupo de investigación Gabinete de Comunicación y Educación (UAB). Doctor honoris causa por la Universidad Aix-Marseille (actual Université de la Mediterranée). Consultor de la UNESCO y de la Comisión Europea en Alfabetización Mediática y Informacional. Director del máster en Comunicación y Educación y del doctorado en Comunicación y Periodismo de la UAB.
Aprendre a llegir amb internet
Compartir en Facebook Twitter
Bájate la ficha
Subscríbete a las novedades
TAMBIÉN TE INTERESARÁN:
Aprendre a llegir amb internet
Aprendre a estudiar amb internet
VER FICHA
Aprendre a llegir amb internet
Aprendre a relacionar-se amb internet
VER FICHA
Editorial Octaedro

Editorial Octaedro
NIF. B-60059300
c/ Bailén, 5 08010 Barcelona
octaedro@octaedro.com
Teléfono 93 246 40 02

Facebook Twitter Twitter

Hazte usuario    

Suscríbete a las novedades    

Copyright y Aviso Legal    

Contacto
Editorial Octaedro (Barcelona, 1992) especializada en libros sobre educación, tanto para el desarrollo del profesorado como para la actualizacion del alumnado.
Esta web utiliza galletas técnicas propias, y de terceros para realizar el análisis de navegación de los usuarios. Algunas funcionalidades de esta web podrían no estar disponibles sin estas galletas. Si continúa navegando, consideraremos que acepta su uso (más información). X