SHARE

DATA EDITION
Print edition

ISBN: 9788417667115
Reference: 80180-0
Date: Febrero, 2019
Binding: Rústica
Size: 15 x 21
Pages: 144
 
 

Vida mantera

Retrat circular de la venda ambulant (Dakar-Barcelona)

Octaedro

15,00

PRINT EDITION

Presentation

Vida mantera. Retrat circular de la venda ambulant (Dakar-Barcelona) desfà els passos d’aquells que es dediquen a la manta a Barcelona. Emprèn un viatge des de Dakar fins a la capital catalana amb l’objectiu de comprendre per què en Mohammed va voler entrar al seu televisor i arribar a Europa d’un salt; per què l’Aziz va passar la joventut a bord d’una pastera (i com va acabar fundant un sindicat de venedors ambulants); per què l’Awa no sap on és el seu marit, o com la Fatou va abandonar el carrer per presidir una cooperativa amb més d’una dotzena de treballadors, tots ells antics manters.

Aquest llibre parla sobre la manta per fer-ho sobre les migracions, les fronteres, la desigualtat, la ciutat o la lluita col·lectiva. Mira de fer entendre per què la venda ambulant ha ocupat els mitjans de comunicació des de l’estiu del 2015, fet que ha suposat una pedra a la sabata per al Govern de l’Ada Colau, que ha respost a la pressió amb plans socials, però també amb saturacions de l’espai i operatius policials. I, sobretot, intenta explicar com els manters se n’han sortit gràcies a l’autoorganització: el Sindicat Popular de Venedors Ambulants ha donat veu al col·lectiu, ha creat una marca (Top Manta) i ha rebut el suport d’un dels fundadors dels Black Panther, en Bob Brown, i del mateix papa Francesc.

Table of contents

Nota de l’editor
Capítol 1. Un salt de 5.000 quilòmetres
Capítol 2. El Senegal, país d’acollida (i de fugida)
Capítol 3. A peu, en avió o en pastera: sortir del continent
Capítol 4. L’Europa fortalesa
Capítol 5. Aterratge sense paracaigudes
Capítol 6. Cultura de la venda ambulant i de l’autoorganització
Capítol 7. Una vida de corredisses
Capítol 8. Sindicat Popular de Venedors Ambulants
Capítol 9. Quan la institució intenta donar respostes
Capítol 10. Una benvinguda per a en Mohammed
Epíleg. La sembra
Agraïments
Yeray S. Iborra

40354

Yeray S. Iborra (Besòs, 1990) es periodista. Desde 2009 ha explicado historias en Ara, Público, Sentit Crític, Directa, La Marea, Panenka o MondoSonoro. Se ha formado para ello en el máster de Periodismo Literario y Humanidades de la Universidad Autónoma de Barcelona. Durante tres años escribió sobre sobre Barcelona en Catalunya Plural y elDiario.es, donde dedicó gran parte de su tiempo a seguir a los manteros. Es miembro de la revista Deriva.


Look /
Press /

Pin It on Pinterest

Share This