SHARE

DATA EDITION
Print edition

ISBN: 9788499212128
Reference: 80132-0
Date:
Binding:
Size:
Pages:
 
 

Sex-crets

Els secrets d'un aprenentatge

Collection: Recursos
Octaedro

17,50

PRINT EDITION

Presentation

Sex-crets. Els secrets d’un aprenentatge és un material adreçat a tots aquells professionals interessats a treballar amb adolescents i joves aspectes relacionats amb l’afectivitat i la sexualitat. Es pretén facilitar el diàleg per poder pensar, debatre i reflexionar sobre l’amor i l’enamorament, el desig, la importància del grup, la relació amb els pares, les primeres relacions, els mètodes anticonceptius, l’embaràs, etc.

La finalitat d’aquest material didàctic és, d'una banda, contribuir a la vivència d’unes relacions afectives i sexuals positives i saludables per part dels nostres adolescents i, de l'altra, proporcionar als professionals una eina actual i dinàmica que els ajudi en les seves intervencions.

Els anys d’experiència en la realització de tallers d’educació afectiva i sexual al Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS) ens han fet veure la necessitat de renovar les dinàmiques que s’utilitzen en les activitats educatives per apropar-les més a la realitat dels adolescents i joves. Hem tingut la sort de poder comptar, una vegada més, amb la creativitat i el talent de la il•lustradora i amiga Mariel Soria, que ha sabut plasmar les nostres idees en divertides i originals il•lustracions, que de ben segur faran que aquest material sigui més atractiu als ulls del jovent.

Table of contents

Presentació
Introducció
Metodologia
1. Estem canviant
2. Descobrint-se el cos: la masturbació
3. L’enamorament i l’amor
4. Les diferències de gènere en la sexualitat
5. Petons, carícies…, el petting
6. El desig i la seva orientació
7. La primera vegada
8. Els mètodes anticonceptius: la negociació del preservatiu
9. L’anticoncepció d’urgència
10. L’embaràs
11. Els pares i altres adults significatius
12. La sexualitat y els mitjans de comunicació
13. La relació amb el grup
14. Riscos associats a les noves tecnologies
15. Les infeccions de transmissió sexual i la sida
16. Els sex-mites
Bibliografia
Annexes
Paula Baldi

Social worker, she is part of the team of professionals at the Youth Centre for Contraception and Sexuality (CJAS) and the Family Planning Association of Catalonia and the Balearic Islands, and is responsible for the coordination and implementation of affective and sexual education workshops aimed at adolescents and young people.

Social worker, she is part of the team of professionals at the Youth Centre for Contraception and Sexuality (CJAS) and the Family Planning Association of Catalonia and the Balearic Islands.

Raquel Gómez Rodríguez

Marta Pérez Serafín
Look /
Press /

Pin It on Pinterest

Share This