SHARE

DATA EDITION
Print edition

ISBN: 9788418819261
Reference: 80192-0
Date: Septiembre, 2021
Binding: Rústica
Size: 15 x 21 cm
Pages: 128
 
 

Profe i nan

L’orgull de la diferència

Collection: Horizontes
Octaedro

12,00

PRINT EDITION

Presentation

L’autor explica de manera valenta i sincera tota la seva vida, des del naixement fins a la vellesa. Parla de la seva escolaritat i del seu rol com a professor, però sobretot del que fa en la seva vida fora de l’escola, en els diversos àmbits socials. En la narració de la seva vida detalla com es veu a ell mateix i com el veuen pel fet de ser una persona afectada per una diversitat funcional anomenada acondroplàsia. El tret fonamental de les persones amb acondroplàsia és que són persones de talla baixa (d’entre 100 i 140 cm). L’autor fa 127 cm d’alçada.

Es tracta d’una reflexió i una reivindicació a favor de l’acceptació de la diferència, que l’autor viu amb normalitat i orgull. La biografia personal també convoca a fer una nova mirada als projectes col·lectius a favor de la inclusió social.

Table of contents

Ver el índice del libro


Introducció
1. Un nen especial
2. A l’escola!
3. Sense escut protector
4. Més enllà de l’anarquia
5. Senyor professor
6. El número 1, el Guillot Català
7. Viure en parella
8. Aigües turbulentes
11. Pis de solter
12. El meu jo més humil
13. Retornar un deute
14. Els últims anys
15. La vellesa i la mort
16. Una reflexió sobre la diferència
17. Un passeig per la història de l’acondroplàsia
Epíleg
Josep Maria Alaña Negre

47804

Josep Maria Alaña Negre (1950) ha estudiat biologia i pedagogia. Des del 1973 fins al 2011 ha estat professor de secundària en diferents instituts. També ha estat professor associat a la Facultat de Pedagogia de la UB i els últims anys de la seva carrera va treballar com a responsable en temes de formació del professorat i de formació professional al Departament d’Educació. Ha format part de diverses iniciatives de voluntariat i cooperació internacional i participa activament en el món associatiu de la diversitat funcional, sempre amb una mirada inclusiva.


Pin It on Pinterest

Share This