SHARE

DATA EDITION
Print edition

ISBN: 9788492748693
Reference:
Date:
Binding:
Size:
Pages: 28
 
 

Matemàtiques. Quadern 9

4,85

PRINT EDITION

Presentation

Els quaderns de matemàtiques que teniu a les mans es proposen com a OBJECTIU:

  • Ajudar els nens i nenes a generar les diverses nocions o conceptes matemàtics propis de l’etapa de maduració en què es troben.
  • Donar-los l’ocasió de consolidar les capacitats bàsiques del seu pensament lògic.
  • Facilitar el seu progrés en el camp dels nombres i operacions, del mesurament i la probabilitat, de la resolució de problemes i el coneixement geomètric de l’espai.
  • Ser una invitació a treballar aquestes nocions d’una manera lúdica i alhora seriosa, fugint de la rutina i fomentant l’esforç i el plaer del descobriment.

Partint de la convicció que en l’etapa de primària la construcció del pensament matemàtic s’ha de recolzar en la pròpia experiència i en la manipulació de materials tangibles, els quaderns s’han elaborat en estreta relació amb els «Dossiers de M. Antònia Canals», editats per Rosa Sensat, que ofereixen a tothom la facilitat de treballar en la línia del gabinet GAMAR, de la Universitat de Girona. Per això els dossiers són molt recomanables per fer una utilització eficaç dels quaderns.

Els temes de la col·lecció són els següents:

101. Primers nombres i primeres operacions
102. Fraccions
103. Estadística, combinatòria i probabilitat
104. Lògica a totes les edats
105. Superfícies, volums i línies
106. Transformacions geomètriques
107. Problemes i més problemes
108. Mesures i geometria
109. Nombres i operacions II
110. Càlcul amb reglets numèrics
Maria Antonia Canals Tolosa

She is a teacher from a family of teachers, instilled with the methods of Maria Montessori. She graduated in exact sciences. In 1956 she worked at the Talitha school and with Marta Mata, Pere Darder, Maria Teresa Codina and others, she was one of the founders of the Rosa Sensat Teachers' Association. In 1962 he founded the Ton i Guida school in the Verdum district of Barcelona. She has worked in teacher training at the Autonomous University of Barcelona and the universities of Vic and Girona. She is the author of numerous publications on the teaching of mathematics and has had a notable influence on the Almost and Perimeter teachers' groups. She was awarded the Medalla al Mérito en el Trabajo in 1986, the Premio Maestros 68 in 1994 and the Cruz de Sant Jordi in 2006. A teacher training centre in Nepal is named after him.
Pin It on Pinterest

Share This