TECHNICAL DATA
Print edition

ISBN: 9788412279627
Reference: 60032-0
Date: Diciembre, 2021
Binding: Rústica
Size: 24x16 cm
Pages: 232

La colla del Besòs

Una experiència de compromís, il·lusió, reptes i aprenentatge

THEME: Education
COLLECTION:
Associació de Mestres Rosa

21,00

PRINT EDITION

Presentación

Aquest llibre recull records del que va significar l’experiència de treball de «la colla del Besòs», un grup de professores que, entre els anys 1967 i 1972, encara en ple franquisme, vam compartir docència a les filials de l’Institut Maragall i a l’Escola de Formació Professional del barri del Besòs. Antics alumnes han volgut explicar també el que va representar per a ells.

En aquell moment nosaltres teníem una nul·la formació didàctica, però estàvem convençudes que davant de cada entrebanc i dificultat havíem de trobar un camí per superar-ho. A partir de la dinàmica quotidiana amb les nostres alumnes, de compartir la lectura de llibres, de participar en activitats de formació a l’Associació de Mestres Rosa Sensat i, molt especialment, de les discussions en les moltes reunions que fèiem, vam anar desenvolupant la nostra capacitació com a docents.
Van ser uns anys apassionants de reflexió i d’acció que ens van deixar una forta empremta, i guardem aquell record com una etapa molt preuada del nostre recorregut professional i també personal. Ens vam comprometre amb la innovació didàctica, i amb el compromís social i polític, i vam implicar-nos en la lluita per aconseguir drets laborals, un ensenyament mixt, la presa de decisions participada, el dret de les noies a tenir les mateixes opcions de vida que els nois i una escola pública per a tothom.
Volem compartir aquests records i reflexions amb aquells docents que segueixen treballant per donar la millor resposta possible a les necessitats dels nois i noies d’avui.

Pin It on Pinterest

Share This