SHARE

DATA EDITION
Print edition

ISBN: 9788417667481
Reference: 80189-0
Date: Julio, 2020
Binding: Rústica con solapas
Size: 15 x 21 cm
Pages: 180
 
 

Sexisme: la violència de les mil cares

On som i cap on anem

Pròleg de Marina Subirats

Octaedro

16,80

PRINT EDITION

Presentation

El sexisme és l’origen de la violència de gènere, ja que associa, potencia, ensenya i transmet els valors masculins com a sinònim d’èxit, de força, d’intel·ligència, de poder. Es contraposa al que és femení, que roman invisible i sempre està supeditat a allò que és masculí. En l’exercici d’aquest poder arrela el sexisme i, al seu torn, el sexisme busca aquest poder. El sexisme, per tant, només coneix un gènere: el masculí. Aquest llibre no és només per a dones, ni de lluny, també és per als homes, atès que el combat contra el sexisme ens interpel·la a tots. Als homes, perquè el practiquen per herència històrica i a les dones, perquè el pateixen. I perquè, sense adonar-se’n, de vegades el transmeten als seus fills i filles quan els eduquen des d’una perspectiva sexista.

El sexisme és el punt de partida de la desigualtat, així com de la violència masclista. Una violència que pren múltiples formes. N’hi ha tantes que a la portada del llibre parlem de «la violència de les mil cares». Els crims en són l’expressió més cruel i inhumana. Però la violència contra les dones està en les paraules, en els gestos, en les actituds, en la desigualtat quotidiana, a les llars, a la feina, al carrer. Està a les ments.

Sexisme: la violència de les mil cares, de Julia Sousa, amb pròleg de Marina Subirats, és el tercer llibre editat per la Fundació Periodisme Plural, dins la seva col·lecció Periodisme i Drets Humans. Pretenem que sigui una obra útil, que aporti dades i reflexions per conèixer millor el problema en tota la seva complexitat, una informació imprescindible per combatre aquests crims insuportables entre totes i tots. Per transformar les ments.

Table of contents

Agraïments

Pròleg: una peça imprescindible al vostre aixovar

Presentació: la violència de gènere no és una guerra de sexes

  1. El sexisme: masculinitat i patriarcat
  2. Mites sobre la violència de gènere
  3. Construcció, destrucció i reconstrucció de la identitat
  4. Perfil de la dona maltractada
  5. Perfil de l’home maltractador
  6. Ajudes i protecció a les víctimes del maltractament
  7. Orfes

Bibliografia

 
Julia Sousa Poza

39372

Julia Sousa Poza (Barcelona, 1958). Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat de Bellaterra (Barcelona), ha treballat de periodista durant gairebé quaranta anys, primer al diari Tele-Expres i més tard a diferents diaris, com El Periódico de Catalunya, i a revistes com ara Intervíu i Tiempo. Així mateix, va col·laborar quatre anys a TVE Catalunya, Circuit Català, i, finalment, s’ha dedicat al sector de la comunicació empresarial i política, etapa en què destaquen els set anys que va ser cap de premsa de la Delegació del Govern a Catalunya. En l’actualitat, gestiona un mitjà de premsa local al Baix Empordà.


Pin It on Pinterest

Share This