SHARE

DATA EDITION
Print edition

ISBN: 9788412176445
Reference:
Date: 2020
Binding:
Size:
Pages: 480
 
 

Els vaig prometre el mar

Associació de Mestres Rosa Sensat

19,00

PRINT EDITION

Presentation

Els nens i nenes de Bañuelos de Bureba mai no havien vist el mar i, el gener de 1936, el seu mestre els va animar a imaginar-lo i a descriure’l. El resultat va ser un quadern monogràfi c sobre la immensitat blava. «El mar deu ser molt gran, molt ample i molt profund». Així és com s’imaginava el mar un dels nens d’aquest poble de Burgos. Les descripcions es repetien: «El mar deu ser…», «El mar deu ser…».
El mestre Antoni Benaiges, que revolucionà la seva escola donant la paraula als alumnes amb l’ajut de la impremta Freinet, els va prometre que a l’estiu anirien a Mont-roig del Camp, a casa de la seva família, per veure’l per primer cop i poder dir: «El mar és…», «El mar és…».
Però el somni d’aquelles criatures i la promesa del seu mestre van quedar truncats per sempre el 18 de juliol del 1936, amb l’esclat de la Guerra Civil.
Aquesta novel·la recull la història d’una promesa que no es va poder complir.
Sebastián Gertrúdix Romero de Ávila

Sebastián Gertrúdix Romero de Ávila (La Solana, Ciudad Real, 1951) is a teacher of Primary Education and has developed all his professional activity in Catalonia, except for a period of four years in Torrente de Cinca, Huesca. From 1983 until his retirement in 2011 he was in Torres de Segre, Lleida. An active member of several Pedagogical Renewal movements, he worked for more than thirty years with Freinet pedagogical techniques, becoming an enthusiastic disseminator of them. He is the author of several articles on education and books such as Entorno al niño (1986); Simeón Omella: el maestro de Plasencia del Monte (2002); Josep Alcobé y la pedagogía Freinet (2008); Enrique Pérez Simón: a teacher at the Freinet school (2015); Pedro Morán, a war child at the Freinet school (2017); Elisa Vián: Magisterio, compromiso y coraje (2017), and El mar será (2018).Sergi Bernal
Look /
Press /

Pin It on Pinterest