TECHNICAL DATA
Print edition

ISBN: 9788412176421
Reference: 41016-0
Date: Junio, 2020
Binding: Rústica
Size: 30x21 cm
Pages: 152

El rap a l’aula

THEME: Education
COLLECTION:
Associació de Mestres Rosa Sensat

14,00

PRINT EDITION

Presentación

Aquest llibre és una proposta única. Ho és perquè fins a la consolidació de la cooperativa Versembrant a casa nostra, la música rap havia estat bandejada a les nostres aules, a diferència d’altres països. Mai abans s’havia desplegat un estudi tan minuciós de les potencialitats educatives del rap i el hip-hop com la que ens ofereix aquest Dossier.Aquesta aportació conté una proposta de reorientació educativa: la reivindicació d’una herència vigotskiana no despullada de tot el seu caràcter revolucionari. I això es concreta en un programa didàctic vàlid per a les àrees de música, llengua, ciències socials…, que aborda la relació entre la creativitat, l’activitat i l’aprenentatge de forma rigorosa, i en treu partit amb un programa que esprem fins a les darreres conseqüències el vincle entre emoció i cognició.
La música rap ens porta a representar-nos l’escriptura d’una nova manera, en interrelació amb l’oralitat. I Versembrant amb aquest Dossier hi contribueix reposicionant la veu dels joves a l’aula, fomentant un nou espai de diàleg amb la realitat i impulsant l’anàlisi sociocultural i la reflexió crítica com a hàbit saludable. Interrogar el món des de punts de vista diferents ens ajuda a comprendre’n la complexitat i el conflicte, com a pas necessari per transformar-lo.
Aquest Dossier, amb conceptes i eines sobre com aprofitar la música rap a l’aula, és, doncs, a més d’una notícia brillant, una oportunitat per reimaginar l’educació.

Pin It on Pinterest

Share This