SHARE

DATA EDITION
Print edition

ISBN: 9788418819049
Reference: 80190-0
Date: Juny, 2021
Binding: Rústica
Size: 15 x 23 cm
Pages: 272
 
 

El ioga a l’escola

Un aprenentatge per a la vida

Collection: Recursos

18,00

PRINT EDITION

Presentation

Si entenem l’educació com un aprenentatge per a la vida, veurem que depassa la mera funció instrumental i s’estén al desenvolupament integral de la persona. El ioga treballa des d’aquesta perspectiva, tenint en compte que som una unitat: cos, ment, emocions, espiritualitat.

L’escola és un espai per al coneixement d’un mateix i del món; en ella podem desenvolupar les qualitats que ens fan realment humans.

El ioga contribueix a despertar les «intel·ligències múltiples» que tenim dins, a ser més conscients, creatius, intel·ligents, més feliços i lliures. Els nens són com llavors que van creixent i desenvolupant les seves potencialitats i nosaltres els acompanyem en aquest procés.

Per poder realitzar un bon aprenentatge, el cos ha d’estar relaxat; la respiració ha de ser lliure; les emocions, equilibrades, i la ment, concentrada: «aprendre a aprendre».

Aquest llibre va dirigit a docents, pares, educadors i a totes les persones interessades en l’educació com a motor de canvi. Consta d’una part teòrica i una part pràctica, amb una extensa gamma d’exercicis i unitats didàctiques per a practicar el ioga a l’escola, així com una avaluació dels resultats de la seva pràctica a diferents escoles.
Dolors Garcia Debesa

Dolors Garcia Debesa (Girona). Maestra, profesora de hatha yoga por APPYA. Acreditada por la Generalitat de Catalunya. Formada en yoga terapéutico por Pranamanasyoga. Diplo-mada en Técnicas del Yoga en la Educación y en Técnicas de Relajación y Yoga Nidra por el RYE Francia (Recherche sur le Yoga dans l’Éducation). Especialista en técnicas de expresión y psicomotricidad por la Escuela de Expresión y Psicomotricidad Carme Aymerich. Formadora y actualmente presidenta del RYE España. Ha formado parte de los grupos de investigación sobre el yoga en la educación en el ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona y el ICE de la Universitat de Barcelona. También del grupo Competencias Personales en el ICE de la Universitat de Girona. Imparte cursos para docentes en universidades, centros educativos, etc. Después de veinte años integrando el yoga en la educación, sigue investigando y trans-mitiendo esta disciplina con el fin de potenciar y desarrollar las capacidades de niños y jó-venes de hoy.


Pin It on Pinterest

Share This