Porteiro Mariño, Lucía

Biography

I was born in A Coruña in May 1984. I have always been passionate about nature and biology, which is why I decided to study medicine and graduated from the University of Santiago de Compostela in 2008. My passion for anaesthesiology came later, so I specialised in Anaesthesiology and Resuscitation at the Hospital Universitari de Bellvitge (Barcelona) in 2013. Without a doubt, it has been one of the most important and beautiful decisions of my life. Currently, I work as an anaesthesiologist in the Maternal and Child Area of the Vall d’Hebron University Hospital in Barcelona, and I continue to train constantly in order to improve the situation and wellbeing of my patients every day, trying to offer the best of myself, both professionally and professionally.

Publications

Preparats, llestos, a somiar!

Preparats, llestos, a somiar!

La Noa, una petita exploradora amant dels animals, ha emmalaltit i ha d’anar al quiròfan perquè la puguin curar, però està molt espantada.

Per posar fi a aquestes pors, compta amb la Lua, la seva metgessa anestesiòloga. Serà capaç, la Lua, amb l’ajuda del déu dels somnis, Morfeu, de regalar-li a la Noa un viatge de somni al voltant del món i fer que s’esvaeixin aquests temors?

Preparats, llestos, a somiar! és un viatge a través del món dels somnis. Una experiència fantàstica i educativa que té l’objectiu de mirar d’eliminar la por i l’ansietat que presenten els nens i nenes quan s’han de sotmetre a una intervenció quirúrgica.

read more
L’Aisha i els salvavides

L’Aisha i els salvavides

L’Aisha, l’Unai, el Pau i la Indira es disposen a passar un dia d’aventures i exploració a la muntanya, quan té lloc un succés inesperat: el Miguel, el pare de la Indira i el Pau, pateix una emergència vital. De manera immediata i coordinada, i sota el lideratge de la petita Aisha, els nens miren d’aplicar tots els coneixements que han après sobre reanimació cardiopulmonar per salvar la vida del Miguel.

L’Aisha i els salvavides pretén transmetre a la població infantil, d’una manera propera, una sèrie de conceptes relacionats amb el suport vital bàsic: reconèixer una situació d’emergència i com actuar un cop s’ha reconegut, conèixer el número internacional d’emergències 112 i identificar quan cal iniciar maniobres de suport vital bàsic.

read more
Aisha y los salvavidas

Aisha y los salvavidas

Aisha, Unai, Pau e Indira se disponen a pasar una jornada de aventuras y exploración en la montaña, cuando ocurre un suceso inesperado: Miguel, el papá de Indira y Pau, sufre una emergencia vital. De forma inmediata y coordinada, y bajo el liderazgo de la pequeña Aisha, los niños tratan de aplicar todos los conocimientos aprendidos sobre reanimación cardiopulmonar para salvar la vida a Miguel.

Aisha y los salvavidas busca transmitir de una manera cercana conceptos relacionados con el soporte vital básico a la población infantil: reconocer una situación de emergencia y cómo actuar una vez reconocida, conocer el número internacional de emergencias 112 e identificar cuándo es necesario iniciar maniobras de soporte vital básico.

read more
¡Preparados, listos, a soñar!

¡Preparados, listos, a soñar!

Noa, una pequeña exploradora amante de los animales, ha enfermado y debe ir a quirófano para que la puedan curar, pero está muy asustada.

Para eliminar esos temores cuenta con Lúa, su médica anestesióloga. ¿Conseguirá Lúa, con la ayuda del dios del sueño, Morfeo, regalarle a Noa un viaje de ensueño alrededor del mundo y hacer desaparecer esos temores?

¡Preparados, listos, a soñar! es un viaje a través del mundo de los sueños. Una experiencia fantástica y educativa cuyo objetivo es tratar de eliminar el miedo y la ansiedad que presentan niños y niñas cuando van a someterse a una intervención quirúrgica.

read more

Pin It on Pinterest