Montse Catalán

Biography

Publications

Descobrint el cos, sembrant paraules

Descobrint el cos, sembrant paraules

Amb la mateixa naturalitat amb la qual les criatures descobreixen cada dia nous detalls en el món, i aprenen a anomenar-los, en aquest conte descobrim el cos, i hi posem paraules.

Un conte senzill, didàctic, pedagògic, revelador i reconciliador. Escrit per a qui vol explicar-se i li falten paraules. I per a les criatures que “tot” ho volen saber. Per les i els adolescents que cerquen persones a qui preguntar amb confiança i respostes clares i sinceres.
Un conte que ens mostra aquelles parts del cos a les que moltes vegades ens referim amb eufemismes, en lloc d’anomenar amb alegria, respecte i confiança, la vulva, el clítoris, l’himen, el penis, el gland…
Un conte que, donat el silenci i els tabús, hauria de tenir un lloc en cada casa i en cada família.

read more
Descubriendo el cuerpo, sembrando palabras

Descubriendo el cuerpo, sembrando palabras

Con la misma naturalidad con la que las criaturas cada día descubren nuevos detalles en el mundo y aprenden a nombrarlos, en este cuento descubrimos el cuerpo y le ponemos palabras. Las personas adultas acompañamos el descubrimiento cuando explicamos que cada cosa tiene su nombre y que hay un nombre para cada cosa.

Un cuento sencillo, didáctico, pedagógico, revelador y reconciliador. Escrito para quienes quieren acompañar el desarrollo la sexualidad infantil con respeto y confianza, pero le faltan palabras. Y para las criaturas que “todo” lo quieren saber. Para las y los adolescentes que buscan personas a las que poder preguntar con confianza, y respuestas claras y sinceras.
Un cuento que nos muestra partes del cuerpo a las cuales muchas veces nos referimos con eufemismos, en lugar de nombrar con alegría, respeto y confianza, la vulva, el clítoris, el himen, el pene, el glande…
Un cuento que, dado el silencio y los tabús que hay en torno a la genitalidad, debería tener un sitio en cada casa y en cada familia

read more
El primer joc d’en Jan i la Marina

El primer joc d’en Jan i la Marina

El primer joc d’en Jan i la Marina és el relat d’un embaràs vist per la germana del nadó que arrribarà i les il·lustracions mostren el part de la criatura. El conte exposa la relació de complicitat que estableix una nena amb el seu germà petit quan encara no ha nascut. La mare, entrant en el seu joc, els integra a tots dos, reconeixent les seves necessitats diferents. És l’art d’acompanyar el creixement intentant evitar l’inici de la gelosia.

Amb El primer joc d’en Jan i la Marina obrim una col·lecció de contes coeditada amb Migjorn. Casa de Naixements sccl. “9 Món, acompanyant Migjorn” i Pol·len edicions volem presentar-vos aquesta col·lecció de contes en la qual es respira la cura de la vida des del seu inici.

read more

Pin It on Pinterest